Van werkdruk naar werkgeluk met Shauna Plompen
26 september 2021 
in Mindset

Van werkdruk naar werkgeluk met Shauna Plompen

Maandagavond 10 mei zaten we weer klaar voor een inspirerende 45 minuten. Dit keer was Shauna Plompen onze gast. Zij nam ons mee in haar (persoonlijke) zoektocht naar meer werkgeluk. Werkdruk en werkgeluk zijn altijd actuele topics in onderwijsland, maar in deze uitdagende tijden ervaart echt iedereen de noodzaak van werkgeluk, werkdruk verdeling en het ervaren van werklas. 

Shauna vertelde ons hoe zij deze zoektocht aanpakt. Ze startte met aangeven dat zij met veel mensen sprak over het onderwerp. Door te delen doe je inspiratie op en zet je dingen voor jezelf in perspectief. Waar vind je tijd voor wat je wil doen? Wat wil je eigenlijk doen? En hoe zorg je voor de mindset die je helpt precies dat te bereiken?

Vervolgens reikte Shauna ons mooie leestips aan als Leven met de wind mee van Jelle Hermus, een interessante Podcast van 100% geluk van Thijs Lindhout en vertelde ze over de samenwerking met haar healthcoach Zeljka. Na het voeren van gesprekken en het opdoen van inspiratie is het tijd voor het maken van keuzes: Waar ga ik voor, wat zijn mijn belangrijste redenen en motieven om de dingen die ik doe te doen? Maak een keuze en ga het doen!

Het "gaan doen" is makkelijker gedacht dan gedaan.... Nieuwe gewoontes ontwikkelen kost tijd en moeite, maar het is het waard. Shauna koos voor een mindset waar dankbaarheid en het vieren van successen centraal staan. Daarnaast concentreert zij zich op 3 aspecten: het mentale aspect door meer te mediteren, het voedingsaspect door energie te halen uit goede voeding en op het bewegingsaspect: tijd maken voor een wandeling.

Shauna gaf aan nog midden in haar zoektocht te zitten en was ook benieuwd naar tips en gedachten van anderen. Daarom maakte ze een Padlet aan en deelden we onze tips op verschillende gebieden. Zoals altijd in onze OnderwijsArena community werd er enthousiast en veel gedeeld. Daar krijgen wij dan weer super veel energie van! ;-). Bekijk de opbrengst hieronder.

De conclusie was dat we hierover niet uitgepraat zijn: meer werkgeluk zit hem in verschillende onderdelen. Voor Shauna was het zelfzorg stuk het grootste energielek en zij loste dat op deze manier op. Voor anderen geldt soms dat het energielek vooral zit in de invloed die anderen op jouw agenda en dag hebben. Hoe ga je daar mee om. En opvallend: waar zijn al die mannen? Een terechte constatering van een van de mannelijke deelnemers! Dus een mooi onderwerp voor een #OnderwijsVrienden Webinar met een uitdrukkelijk verzoek aan al die mannelijke onderwijscollega's om ook hun ervaringen, tips en oplossingen te delen! 

Enthousiast geworden? Meld je dan direct aan voor ons volgende Webinar.Op maandag 7 juni is er een #OnderwijsVrienden editie. We doen dat Webinar in Wonder.me. 
Kort maar heel krachtig. Dat zijn onze webinars, elke eerste maandag van de maand! We bedanken alle deelnemers voor de aanwezigheid en graag tot ziens!
Over de schrijver
Reactie plaatsen